Brev till Västerås Stad

Detta brev skickade jag till Västerås Stad igår den 1:a september:

Hej Västerås Stad,

Jag är nyinflyttad till Västerås. Jag tror att jag förälskat mig i staden men är ännu inte riktigt säker. Har nämligen bara bott i Västerås sedan 1 juli 2014 och kärlek tar tid 😉

Hur som helst skriver jag en blogg vid namn Alltomvasteras.nu. Jag skriver bloggen främst för att jag lär mig mycket av att upptäcka och skriva. Lär jag mig inget om staden har jag heller inget att skriva om.

Jag har en idé på namnändring på Rocklunda och Kopparlunden som jag vill framföra och önskar feedback.

Rocklunda:

Som jag förstår det idag är Rocklunda en stadsdel här i Västerås och att Rocklunda är Västerås största sammanhängande idrotts- och evenemangsområde . Jag är nyinflyttad till Västerås sedan i somras men har varit här på besök i snitt en gång i månaden sedan 2005 och det tog mig nästan 9 år att förstå vad Rocklunda var för något.

Jag har hört talas om denna ”Rocklunda” i flera år men aldrig tidigare riktigt förstått om det var en byggnad, en galleria eller en större parkeringsplats. Först i somras så förstod jag att det var ett område där bl a ABBs idrottanläggning är lokaliserad som jag kört förbi hundratals gånger längs med E18.

Det jag inte kände till var att ABBs Arena endast är en idrottsanläggning av flera och att området verkligen är värt att uppmärksamma men även profilera. Mitt förslag är att namnändra från Rocklunda till ”Arenastaden Västerås”, ”Västerås Arenastad” alternativt bara ”Arenastaden”.

Västerås har stora planer inför framtiden och stadsdelar växer fram, karaktären förändras och gammalt blir nytt. Därför tror jag det är ännu viktigare att särskilja stadsdelarna åt men även befästa ett områdes karaktär genom att exempelvis ha en tydlig profil.

Kopparlunden:

Kopparlunden är en annan stadsdel i Västerås. Byggnaderna är fantastiska och staden har gjort ett utmärkt arbete med återställa, bevara och utveckla detta äldre industriområde. När jag satt och surfade runt förstår jag att staden just nu planerar för att skapa en levande stadsdel av Kopparlunden, med flera hundra lägenheter, krogar och andra spännande satsningar i samklang med de befintliga kulturella utbudet – det låter utmärkt.

Namnet Kopparlunden säger egentligen inte så mycket längre. Kopparlunden kommer säga mindre i framtiden. Jag skulle gissa på att en minoritet av Västeråsarna känner till historian bakom namnet. Med Vision 2026 ska stadsdelen förändras och och så bör även namnet. Kopparlunden bör genomgå namnändring till förslagsvis ”Kulturstaden” eller typ ”Kulturbyn” med samma syfte som ovan.

Ser fram emot ert svar.

Detta mail samt efterföljande svar kommer jag publicera på alltomvasteras.nu

Stort tack på förhand!

(Slut på brev)

För dig som är intresserad av att sätta dig in i planerna för Kopparlunden hänvisar jag till Kopparlunden 2026 – Stadsbyggnadsvision.

Uppdatering 2014-09-02 kl 08:00

Nu fick jag en bekräftelse på att kontaktcenter skickar mitt ärende vidare till rätt förvaltning – snabbt och bra.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *