Folkets bio i Västerås

Folkets biograf i Västerås heter Elektra. Biografen drivs som en ideel föreningen och ingår i Folkets Bio som finns på 21 platser runtom i Sverige.

Folkets Bio Västerås

Det som gör Elektra Bio i Västerås lite unik är att du som medlem har stora möjligheter att påverka utbudet, spela en aktiv roll men även har du en möjlighet att lära dig nya arbetsuppgifter som exempelvis vara maskinist på bion, stå i kaféet tillhörande Elektrabio eller stå i kassan.

Antalet filmer är många och utbudet är stort och du kan hyra lokalen för passande ändamål (exempelvis barnkalas har jag hört) eller så går du dit som publik eller så hittar du din roll som aktiv medlem.

Folkets Bio hittar du i Kopparlunden på Sintervägen. Kopparlunden ligger alltså längs med Östra Ringvägen. Byggnaden Elektra är etablerad i delas alltså med Kulturhuset CuLTUREN som är ett Kulturhus i Västerås. Byggnade (och för övrigt hela Kopparlunden) är ett otroligt vackert område med väl bevarade tegelbyggnader som nu nästan är 100 år gamla. År 1999 köpte Västerås Stad loss den gamla industrilokalen på 4200 kvm och byggde alltså om lokalen till vad vi idag känner som CuLTUREN.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *