Kulturhuset Västerås

Växthuset är en mötesplats/kulturhus och ligger på Viktor Larssons Plats i Centrala Västerås. Verksamhetslokalen är på 10 000 kvm, uppdelat på fyra våningar, och här samlas ideella organisationer, kommunala verksamheter samt studieförbund.

Kulturhus Västerås - f.d. Zimmermanska Skolan

Själva byggnaden är en f.d. skola vid namn Zimmermanska Skolan som 1997 helt togs över av Växthusets ekonomiska föreningen. Växthuset är populärt och besöks dagligen av ca 2 000 besökare, antalet aktiviteter per vecka uppgår till ca 175 stycken och antalet arrangemang per år ligger på ca 310 stycken.

Verksamheterna på Växthuset är ABF, Arenan, Awake Project, Centrum Familj Fritid, FN-Distriktet, Förebyggarcentrum, Reagera, Teater Olivia, Teater Tropos, Tjej & Killcentrum, Västerås Capoeira och Västerås Kulturskola.

Statyn ”Kunskapens Träd” som står på området sedan 1980 är skapad av konstnären Carl-Emil Berglin. Kunskapens Träd är ca 7 meter hög och är tillverkad av Ullunda Smide. På stammen kan man läsa Solidaritet, Kunskap, Fred, Frihet och Demokrati.

You may also like...

1 Response

  1. Anna skriver:

    Det heter ”Växhuset”!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *