Saluhall Västerås

Idag passade vi på att besöka Slakteriet Saluhallen i Västerås. Ett fantastiskt nytillskott i Västerås som inte ens är året fyllda. Saluhallen ligger på Slakterigatan ca 3 km väster från Västerås City.

IMG_6753-2

Saluhallen Slakteriet ligger i Västerås gamla slakteri och man har gjort ett fantastiskt jobb med återskapa slakterikänslan i denna ombyggnation.

Slakteriet Saluhallen i Västerås är en Saluhall med fokus på lokalproducerad mat och om jag förstått det hela rätt så är det alltså lokalproducerad mat på riktigt och allt som säljs är lokalproducerat. Man kan alltså peka på vilken vara som helst och namnge gården grönsaken, nötköttet, grisen kommer ifrån – det är fantastiskt.

Saluhallen består av försäljning av råvaror men även ett trevligt utbud av restauranger. Idag åt vi på Restaurang Säsong som drivs av bl. a Niclas Wahlström som exempelvis var ansvarig för Nobelmiddagen 2009 och 2010. På bilden till detta inlägg ser ni honom ta sig tid att förklara hur jag ska grilla flankstek på bästa sätt – det var nice.

Saluhallen Slakteriet i Västerå

På fatet ser ni en grönpepparbiff tillagad av självaste Wahlström. Så indirekt kan man nog påstå att jag ätit Nobelmat i Västerås – inte illa.

Killen på vänster sida arbetar på Restaurang Säsong och heter Mikael Erikson. Till höger om honom ser vi åter Niclas Wahlström. Mikael berättade att han flyttade från Stockholm 1997 och landade i Västerås för bara två år sedan och trivs såklart riktigt bra i Västerås och på hans nya arbetsplats.

Niclas Wahlström och Mikael Erikson

När väl magen var belåten gick jag vidare till en butik som heter Stora Ekeby Kött. Där köpte jag en spännande biff och jag fick även en mycket trevlig genomgång av hur jag skulle grilla köttet på absolut bästa sätt för att lyfta fram smaken.

Stora Ekeby Kött - Saluhallen

Köttet jag köpte är närproducerat och ekologiskt på riktigt. Vill man undersöka saken är man alltså varmt välkommen att ta sig en tur till gården vid namn Stora Ekeby som ligger ca 20 km från Västerås, mitt emellan Västerås, Eskilstuna och Köping.

Cykla, ta bilen, gå eller använd bussen för att åka till Saluhallen i Västerås. Ta dig en vända förbi Niclas, Lasse eller Mikael, prata med dom,lär dig något nytt, ta en kaffe, köp en bit mat eller några ekologiska råvaror. De står där för din skull och bra, ekologisk mat idag är ingen självklarhet. Ja, det är lite dyrare men visst är du, jorden, naturen, djuren värda några kronor extra.

Öppettider:

Tisdag-Fredag: 10:30 – 18:00

Lördag: 10:30 – 16:00

Söndag & Måndag: Stängt för gäster pga hårt arbete.

Karta - Saluhallen i Västerås

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *