O´learys öppnar i Västerås

Läste nyss i Västerås Tidning att O´learys ska öppna en av landets största restauranger, på två våningar och hela 1000 kvm i Västerås. Enligt Västerås Tidning ska det finnas plats för läktare och en storbildsskärm på restaurangen.

Investeraren heter Jacob Strömberg (född 1970) som även ligger bakom flertalet andra restauranger i Sverige. År 2013 blev Jacob Strömberg nominerad till en av Örebro läns mest företagsamma människor med all rätt. Det är tack vare sådana som Jacob bl. a. Västerås växer. Han räknar med att ca 50 personer ska finnas med på lönelistan och fler arbetstillfällen är något som gynnar oss alla.

Enligt artikeln i tidningen siktar Jacob på en årsomsättning under 2015 på mellan 24-28 miljoner. Säg då att snittintäkten per gäst ligger på 150 kr så innebär det att Jacob räknar med 166 000 besök under nästa år eller ca 14 000 besök per månad. Personligen tycker jag det känns ganska högt räknat det första året men han vet nog vad han talar om. O´learys i Örebro (som även Jacob äger) omsätter ju faktiskt 25 000 000 kr så det är antagligen rimligt att restaurangen i Västerås omsätter ett liknande belopp det första året.

O´learys är denna gång här för att stanna. Bolaget har klivit in med ca 25 miljoner kronor i byggnationen av denna jätteanläggning. Vi får önska honom lycka till och självklart ska vi dit och äta en och annan Buffalo Wing (vilket är min favorit).

(Profilbilden är lånad från Svenskt Näringsliv.)

 

You may also like...

1 Response

  1. Martin skriver:

    Då ses vi där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *