Vattentornet i Västerås

Det ”nya” vattentornet i Västerås ligger högt på Skallberget. Vattentornet färdigställdes 1954 och ersatte då tidigare vattentornet på Djäkneberget.

Vattentornet i Västerås

Förr i tiden erbjöd terassen högst upp en servering för besökare.

Karta:

Vattentornet i Skallberget, Karta

You may also like...

1 Response

  1. Lena Väfors skriver:

    Jag undrar om vattentornet på Skallberget är den högsta punkten i Västerås? Jag ser ett liknande vattentorn mycket tydligt i horisonten från min lägenhet höst upp i ett höghus uppe på en höjd i Hässelby strand i Stockholm. Men jag kan inte se skymten av något starkt stadsljus sent på kvällen (som syns på andra håll kring Mälaren) eller andra höga byggnader som jag vet finns i Västerås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *