Från Stockholm till Västerås – Från krångel till enkelhet

För flera år sedan funderade jag och min fru på att flytta från Stockholm till Västerås. Det vi använde var ju såklart Google och alla intressanta inlägg på nätet. Bl a snubblande jag över en C-uppsats författad av Elin Spector och Petter Svensson från Uppsala Universitet.

På uppdrag av en mediabyrå skulle studenterna kartlägga en massa saker i syfte att hitta rätt typ av profilering åt Västerås Stad (via en mediebyrå) . Detaljer kan du ta del av här: C Uppsats.

Notera att uppsatsen idag är 7 år gammal och att jag tillsammans med min fru och mina två barn faktiskt nu flyttat till Västerås från Stockholm. Jag kan inte påstå att jag snappat upp så mycket marknadsföring mer än att se med egna ögon att Västerås växer på de ställen Västerås ska växa. Otroligt mycket har hänt på dessa år och väldigt mycket mer återstår.

Några saker som hänt under år 2014:

1. Västerås Kabelpark invigs

2. Brasserie Stadsparken invigs

3. Lögarstrand invigs

4. Kokpunkten invigs (augusti)

5. Saluhallen Slakteriet invigs (var iofs i december 2013) På mindre än ett år har den nyinvigda Salhallen i Västerås blivit nominerad till ”Sveriges Matindpiratör”

Vad staden gör är att skapa en mycket attraktiv stad med ett rikt, och nytänkande utbud, inte bara för barnfamiljer utan även andra typer av målgrupper som exv yngre Västeråsare samt äldre.

Lögartrand med dess palmer är ett klockrent exempel på en supersatsning som lockar till sig den yngre generationen.

Brasserie Stadsparken lockar till sig en mer nischad målgrupp.

Kokpunkten ska ju vara en turistattrakiton i Världsklass och ska locka till sig målgrupper utifrån Västerås. Det ska även tillkomma ett flådigt hotell högst upp.

Västerås kabelpark är en supersatsning även den för en nischad målgrupp. Allt detta har hänt bara i sommar och det kommer som sagt hända så mycket mer kommande år.

Hur som helst…

Det jag fastnade för i uppsatsen var att jag fick det bekräftat att jag inte var den enda i Stockholm som upplevde föräldraskap krångligt i huvudstaden. Det var inte bara jag som upplevde att man spenderar mer tid i köer än på aktiviteter i vad man än gör. Då, 2007 (eller 2008 när jag nu läste uppsatsen var jag ändå inte övertygad). Det blev jag först senare när jag insåg att Västerås håller på att damma av industristämpeln och skapar nu en stad i världsklass och jag såg och ser det hända med egna ögon.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *