Cykelstaden Västerås

Som jag tidigare skrev erövrade Västerås en tredje plats i Sverige i utnämningen ”Sveriges Cykelstad”.

Det finns idag 37 mil cykelväg i Västerås. Hur mycket är 37 mil? Det är mycket på en relativt liten yta som Västerås.

Stockholm är betydligt större till ytan och har endast 75 mil cykelväg. Då vet vi även att Stockholms cykelvägar knappast kan kallas cykelvägar då det är en nära-döden-upplevelse att cykla i Stockholm.

Cykelparkering

Cykelpolitiken är trovärdig i Västerås. Exempelvis plog- och sandprioriteras samtliga cykelhuvudleder på vintern vilket säger en del. Utöver detta finns det även flera hundra broar och tunnlar i Västerås så att cyklisterna inte ska behöva korsa gator. Källa

Västerås Stad har tagit fram en digital karta vid namn Cykelkartan. Där kan du smidigt gå in och kika på samtliga cykelvägar. På samma sajt har du även en välfungerande och användarvänlig reseplanerare där du får information om den bäst cykelvägen från adress A till adress B. Du får även här information om antalet förbrukade kcal och minuter. Gå med fördel in på kartorna och prova dig fram. Tror du blir förvånad över hur bra cykelkartan är och att den samtidigt backas upp i praktiken.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *