En stad med en tydlig vision

Första gången jag satte min fot i Västerås var någon gång i början på år 2000. Gissningsvis runt 2001 eller 2002. Då var det en mysig liten stad men ingen stad jag skulle vilja lämna Stockholm för.

Idag, 12 år senare, kan jag konstatera att staden i grunden är väldigt annorlunda och jag har en stark känsla av att stora förändringar kommer fortgå. Västerås växer så att det knakar och det satsas en massa på nya bostäder, häftiga attraktioner, nya caféer, trevliga restauranger, cykelvägar blir fler och befolkningen ökar.

Inget av detta händer av sig självt. Den 11:e mars år 2010 antog kommunfullmäktige stadens nya vision ”Västerås 2026 – Staden utan gränser”. Nedan har ni videoklippen som på många sätt sammanfattar vart Västerås är på väg. Trevlig tittning!

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *