Punkt i Västerås

Punkthuset är en äldre galleria i Västerås. Jag har funderat på gallerian vid mina tidigare besök i Västerås.

Nu när jag skriver denna blogg läser jag på betydligt mer och en del intressanta insikter har nått mig.

Punkt. Västerås.

Gallerian tillkom i slutet på 50-talet. Utvändigt tycker jag att den är relativt häftig men invändigt är den inte så kul. Planlösningen är långt ifrån toppen och variationen i utbudet är långt ifrån bra.

Det känns lite som en förfallen galleria. I relation till Igor och Erikslund blir det tydligt hur underutvecklad Punkt idag är.

Jag vet sedan tidigare att vissa lokaler varit vakanta.

Nu när jag satt och läste på nätet läste jag mig till att gallerian numera drivs av det ökända brittiska fastighetsbolaget Boultbee.

Boultbee har köpt upp ett antal gallerior och köpcentrum i Stockholm och den röda tråden är att man lovar staden guld och gröna skogar och får köpa loss objekten billigt med stora löften. Hyrorna höjs till skyarna till entreprenörernas förfäran och butiksägarna flyr. Det har alltså skrivits spaltmeter om detta fenomen i Stockholm.

Vi får hoppas att jag har fel då vi annars vet att gallerian fullkomligt ska sänkas.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *